Blauw met witte miniatuur van de Haarlemmerpoort

Blauw met witte miniatuur van de Haarlemmerpoort Blauw met witte miniatuur van de Haarlemmerpoort

Omdat wij grote fans zijn van de blauw met witte miniatuurhuisjes die de KLM uitgeeft, zijn wij onze eigen miniatuurcollectie begonnen. Deze geven wij als bedankje aan donateurs die een heel mooie bijdrage geven aan de Haarlemmerpoort.

Net als bij twee eerdere crowdfundcampagnes hoort bij deze actie ook weer zo’n prachtig Stadsherstelminiatuur. Wij vinden de mini-Haarlemmerpoort aardig gelukt! En zegt u nou zelf, hij past mooi bij zijn oudere broer (Het NACO-huisje) en kleine zusje (Het kleinste Politiebureautje van Nederland).

Royal Goedewaagen heeft ook deze miniatuur weer met veel aandacht en ambacht voor ons gemaakt. Huisje drie krijgt u als dank bij een donatie van € 500,- aan de Haarlemmerpoort. Ook kunt u de ander huisjes bij een donatie aan de poort bemachtigen en zo uw Stadsherstel miniatuurcollectie bij elkaar sparen.

Meer informatie over de actie en de miniatuur: www.mijnstadsherstel.nl

Al meer dan 400 jaar aardewerk met passie

Bekijk het filmpje waarin ook het NACO-huisje een rol heeft.

Royal Goedewaagen – specialist op het gebied van miniatuurhuisjes 

Royal Goedewaagen maakt al meer dan 400 jaar met zorg en toewijding aardewerk. Zij zijn de enige aardewerkfabriek in Nederland die nog werkt volgens ambachtelijke traditie en het predicaat 'nationaal keramisch erfgoed' verdient. Kortom: echte liefde voor het ambacht, precies waar wij bij Stadsherstel ook voor staan. 

Zo bracht zij in 1932 haar eerste Delfts blauwe miniatuur van een historisch gebouw uit. En ze heeft ook de miniatuurhuisjes voor de KLM gemaakt die de luchtvaartmaatschappij al meer dan zestig jaar aan haar Business Class passagiers geeft. De miniaturen zijn echte collectorsitems geworden en in menig huis te bewonderen. Daarnaast maakt ze nog veel meer aardewerken objecten.

Keramisch Museum Goedewaagen

Het Keramisch Museum Goedewaagen doet sinds 1989 wetenschappelijk onderzoek naar gedecoreerd Nederlands aardewerk van na 1873. Buiten een schatkamer aan sieraardewerk, gebruiksgoed, tegels en tegeltableaus uit Art Nouveau en Art Deco presenteert het museum regelmatig baanbrekende exposities over zijn onderzoek.

Het museum bouwt met zijn thesaurus de grootste databank ter wereld op van digitaal bronmateriaal over Nederlands aardewerk. Ten behoeve van verzamelaars over de hele wereld worden permanent determinaties verricht en waar mogelijk vervalsingen gesignaleerd en op een internationale site gezet. Met diverse fabriekswerkgroepen wordt de productie van modellen en decors van Nederlandse bedrijven van weleer gereconstrueerd. Ook kennis over klei-, glazuur- en stookrecepten wordt systematisch verzameld.

Cookie toestemming
Deze website maakt gebruik van cookies van derde partijen voor analyse van dataverkeer. Privacyverklaring.