Zaandijkerkerk elke werkdag open

Zaandijkerkerk elke werkdag open Zaandijkerkerk elke werkdag open

Binnenkijken bij de Zaandijkerkerk? Dat kan op maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 15.00 uur. Bewonder de bijzondere woningen, die als 'schoenendozen' in de kerk zijn geplaatst. En bekijk in de toren het handgemaakte 17e-eeuwse uurwerk, het uitzicht over de Zaanse Schans en de expositie over de Zaanse historie. 

Zaandijkerkerk: een voorbeeld voor lege kerken

De komende tien jaar sluiten er in Nederland gemiddeld twee kerken per week hun deuren omdat ze hun functie verliezen. Een belangrijk deel van die kerken is zeer waardevol en dient te worden bewaard voor de toekomst. Gelukkig kon de Zaandijkerkerk worden gered van de sloop. Stadsherstel bedacht samen met de gemeente Zaanstad, de provincie, betrokken particulieren, fondsen en historische verenigingen een plan om de kerk te behouden. In mei 2017 is de kerk officieel in gebruik genomen. De Zaandijkerkerk gaat een mooie toekomst tegemoet als woongebouw voor jongeren met autistische beperkingen en als publiekstoegankelijke toren. Een voorbeeld voor vele andere kerken die leeg (komen te) staan.  

Openingstijden en bereikbaarheid

De Zaandijkerkerk is elke werkdag van 10.00 tot 15.00 uur geopend voor publiek. Of eventueel op afspraak, neem hiervoor contact op met De Heeren van Zorg. De kerk is goed bereikbaar met de trein, de fiets of de auto. Vanaf station Zaandijk Zaanse Schans is het 15 minuten lopen naar de kerk. Parkeren kan gratis op het achtergelegen terrein naast de kerk. Bekijk HIER de recreatieroutes vanaf Amsterdam en de Zaanstreek. 

Adres: Kerkstraat 10-26 in Zaandijk

DIT PROJECT WORDT BREED GESTEUND

Dit project had zeker niet tot stand gekomen zonder breed plaatselijk draagvlak, Stichting Honig-Laanfonds, Historische Vereniging Koog-Zaandijk, BredeNHof Stichting, P.M. Duyvisfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, De Bijll Nachenius Fonds, Amsterdams Monumenten Fonds, Stichting tot Behoud van het Torenuurwerk, Vrienden van Stadsherstel, gemeente Zaanstad en provincie Noord-Holland.

Aannemer casco:        Aannemersbedrijf F.W. Onrust uit Amsterdam
Architect casco:          Hooyschuur Architecten B.V. uit Wormerveer
Aannemer woningen:  Aannemingsmaatschappij Friso Almere B.V.
Architect woningen:    Nunc architecten uit Zaandam

Cookie toestemming
Deze website maakt gebruik van cookies van derde partijen voor analyse van dataverkeer. Privacyverklaring.