Vrienden van de Kamermuziek - 14:30 uur

Muziek | Amstelkerk

zo 25 apr
Agenda New European Ensemble
 • Waar Amstelkerk, Amsterdam »
 • Tijd 14:30 tot 15:30
 • Toegangsprijs Losse kaarten
  Normaal tarief: €23
  T/m 30 jaar: €16
  Vriend: €21

  Serie-abonnement
  Normaal tarief: €95
  Tot en met 30 jaar: €62,50
  Vriend: €85


 • Extra info Alle prijzen zijn inclusief één drankje. U kunt kaarten bestellen voor het concert om 14:30 of 16:30 uur. De concerten duren één uur en hebben geen pauze.
 • Website http://vriendenvandekamermuziek.nl/ »
 •   Kaartverkoop
Amstelveld 10 Amsterdam Nieuw
Amstelkerk
Amstelveld 10
Amsterdam

Laatste concert uit de serie Vrienden van de Kamermuziek. New European Ensemble: Ode aan Arvo Pärt

Het New European Ensemble maakte in 2015 grote indruk bij Vrienden van de Kamermuziek met een geheel Spaans programma. Inmiddels is het ensemble niet meer weg te denken uit de klassieke en hedendaagse muziekscene in Nederland en daarbuiten. Vandaag keert het ensemble terug met een concert rondom de Estse componist Arvo Pärt.

De muziek van Arvo Pärt (1935*) raakt haast iedereen. Zijn werken zijn zowel minimalistisch als diepzinnig, en bevatten een ongekende schoonheid. Aanvankelijk begon Pärt als componist van onder andere seriële muziek en experimenteerde hij met meer hedendaagse stijlen. Dit beviel hem niet en hij raakte in een existentiële crisis waardoor het hem niet meer lukte om te componeren. Pas vele jaren later creëerde hij zijn ‘tintinnabuli-stijl’, muziek geïnspireerd door bellen en klokken, gebaseerd op eenvoudige harmonieën. Een van zijn eerste werken in deze stijl is zijn zeer geliefde ‘Fratres’ dat vandaag ook op het programma staat. Luister naar een prachtige mix van zijn duo-, trio-, en kwartetwerken en waan je op deze middag in de bijzondere wereld van Arvo Pärt.

Arvo Pärt:

* Fratres

* Mozart Adagio

* Summa

* Scala Cromatica

* Psalom

* Passacaglia

* Spiegel im Spiegel

Cookie toestemming
Deze website maakt gebruik van cookies van derde partijen voor analyse van dataverkeer. Privacyverklaring.