Openingsconcert SpijkerKlassiek - Lieder Liefde #2

Muziek | De Duif

vr 25 sep
openingsconcert-spijkerklassiek-lieder-liefde-2.jpg
DE DUIF KLAAR VOOR DE FEESTDAGEN
De Duif
Prinsengracht 756
Amsterdam

Openingsconcert van de gloednieuwe vijfdelige serie SpijkerKlassiek, een serie waarin talentvolle jonge musici een nieuwe aanpak presenteren met veel spannende ‘klassieke’ muziek. De eerste editie: Koenraad Spijker, piano en Anna Trombetta, mezzosopraan. Let op: dit concert is verplaatst van de Amstelkerk naar De Duif.

Laat u meevoeren op een verstilde avond met prachtige liederen van de jonggestorven Lily Boulanger, de serene Franz Schubert en de jonge (romantische!) Arnold Schönberg.

Piano: Koenraad Spijker
Mezzosopraan: Anna Trombetta

Met liederen van:
Arnold Schönberg
Lily Boulanger
Franz Schubert

SpijkerKlassiek… is een nieuw platform voor klassieke muziek op het hoogste niveau, dat op den duur streeft naar de integratie met andere kunstvormen zoals poëzie, beeldende kunst en toneel.

In de eerste editie van de serie zullen vijf concerten gegeven worden in de Amstelkerk, een mooie oude locatie in het hart van Amsterdam, waar wordt gespeeld op de prachtige Steinway van de Russische pianolegende Youri Egorov.

Voor de serie nodig ik ieder concert iemand anders uit om met mij samen te spelen. Mijn partners zijn strijkers en zangers, kunstenaars en dichters, van duo tot kwintet, en het repertoire varieert van Beethoven en Schubert tot Schönberg en Schnittke.

De concerten typeren zich door de open sfeer, waarin vragen gesteld kunnen worden en waarin er met de musici gesproken kan worden. Ook geef ik bij ieder concert uitgebreide toelichtingen over het programma, zo ontstaat er een ontspannen ambiance waar ruimte is voor gesprek en vragen. Zo probeer ik een brug te slaan tussen het uitvoeren en het toeschouwen. De toeschouwer wordt uitvoerder. Want ieder mens, en iedere ervaring is uniek.

Cookie toestemming
Deze website maakt gebruik van cookies van derde partijen voor analyse van dataverkeer. Privacyverklaring.