Olivier Messiaen - Quatuor pour la fin du temps

Muziek

wo 3 mrt
 - Copyright Gerrit Alink Copyright Gerrit Alink
  • Toegangsprijs Regulier € 25,-
    Vrienden van Stadsherstel € 20,-
  •   Kaartverkoop

Speellijst

WanneerAanvangWaarDuur
wo 3 mrt17:30 De Duif 60 min.
wo 3 mrt19:30 De Duif 60 min.
DE DUIF KLAAR VOOR DE FEESTDAGEN
De Duif
Prinsengracht 756
Amsterdam

Stadsherstel start in december 2020 een serie kleinschalige concerten en andere culturele activiteiten op woensdagavonden in De Duif. Een wekelijks moment van bezinning, troost en verbinding voor onze musici en de Amsterdammers waar we zo mee verbonden zijn. Deze week een mooi Messiaen-programma.

Messiaen componeerde zijn ‘Kwartet voor het einde van de tijden’ voor klarinet, viool, cello en piano tijdens barre omstandigheden in een Duits krijgsgevangenenkamp. In dit bijzondere werk vinden wij zijn liefde voor vogelgezang, spel met rythme en klankkleuren en bovenal zijn extatische geloofsbeleving (hij was devoot katholiek). De première van het kwartet vond plaats in een koude barak van het krijgsgevangenenkamp Görlitz op 15 januari 1941. Messiaen vertelde later dat er nooit met zoveel aandacht en begrip naar zijn muziek geluisterd is als toen.

Arno Stoffelsma, klarinet
Lonneke van Straalen, viool
Jan Bastiaan Neven, cello
Edward Janning, piano

Het concert is zowel om 17:30 uur als om 19:30 uur te bezoeken. De vroege voorstelling is speciaal voor de thuiswerkers uit de buurt, die na een dag hard werken op culturele wijze hun zinnen willen verzetten. (Verplaatst van 10 februari naar 3 maart).

Cookie toestemming
Deze website maakt gebruik van cookies van derde partijen voor analyse van dataverkeer. Privacyverklaring.