Old Roots New Routes: Tarmonica

Muziek | Amstelkerk

vr 9 apr
2021
old-roots-new-routes-tarmonica.jpg
Amstelveld 10 Amsterdam Nieuw
Amstelkerk
Amstelveld 10
Amsterdam

Oude muziektradities uit andere culturen ontwikkelen zich in de Lage Landen langs verrassend nieuwe lijnen. Die kruisbestuiving heeft geleid tot een nieuw muzikaal idioom, met verrassende impulsen voor bestaande genres. Ongemerkt en dikwijls onzichtbaar zijn ze onderdeel geworden van ons muzieklandschap. Voor de derde keer biedt Old Roots New Routes een podium aan deze ‘Dutch delta sounds’ via een concertserie met opmerkelijke, semi-akoestische formaties. Deze keer: Tarmonica.

Wie met Tarmonica de Zijderoute volgt eindigt aan de oevers van de Maas. Althans, daar ontmoetten deze vier virtuozen elkaar op het Rotterdams conservatorium en ontdekten een nieuwe Zijderoute. Al improviserend spinnen ze glanzende noten uit de rijke muziektradities van India, Iran en de Méditerranée. Met pulserende percussie houdt de tabla het snarenspel van tar, slide guitar en de hypermoderne tarhu soepel in het gareel. Tarmonica biedt optimaal genot voor muzikale fijnproevers – te savoureren als honing voor het oor, sensatie voor het oog en troost voor het hart.

Musici: Hamid Reza Behzadian (slide guitar- IR/ NL), Niti Ranjan Biswas (tabla- IN/ NL), Michalis Cholevas (tarhu- GR/ NL), Reza Mirjalali (tar- IR/ NL)

Cookie toestemming
Deze website maakt gebruik van cookies van derde partijen voor analyse van dataverkeer. Privacyverklaring.