Matangi Quartet - WORDT VERPLAATST

Muziek | De Duif

zo 4 okt
2020
 - Copyright De Schaapjesfabriek Copyright De Schaapjesfabriek
DE DUIF KLAAR VOOR DE FEESTDAGEN
De Duif
Prinsengracht 756
Amsterdam

Een nieuwe serie 'Moments with Matangi'. Programma: Thème Russe. Let op: dit concert is geannuleerd en wordt verplaatst naar een ander moment.

We gaan dit seizoen onze serie Moments with Matangi weer voortzetten. Even was het spannend of het kon doorgaan i.v.m. alle corona regels, maar de kogel is door de kerk. Op 4 oktober spelen we ons programma Thème Russe in De Duif. Een veelzijdig programma met Beethoven en Sjostakovitsj en Borodin.  

Alexander Borodin – Scherzo
Ludwig van Beethoven – Strijkkwartet op. 59 nr. 2
Dmitri Sjostakovitsj – Strijkkwartet nr .8

(Anders dan gebruikelijk is ons concert in De Duif i.p.v. de Amstelkerk. Dit door een verbouwing aldaar)

In 1808 stichtte Graaf Razoemovski, Russische Ambassadeur in Wenen, een aan zijn huis verbonden strijkkwartet bestaande uit Ignaz Schuppanzigh, Josef Mayseder, Franz Weiss en Anton Kraft. Razoemovski stond bekend als een vaardig bespeler van de torban, een Oekraïense teorbe. Doordat hij drie strijkkwartetten bestelde bij Beethoven (op.59) is zijn naam bekend gebleven. In twee van de kwartetten, introduceerde Beethoven “Russische” thema’s als compliment aan zijn beschermheer. De Matangi’s brengen met dit programma een ode aan deze mecenas van de legendarische Ludwig van Beethoven wiens 250e geboortedag wordt gevierd in het culturele seizoen 2020/2021.Naast Beethoven’s strijkkwartet op.59/2 met in het derde deel een veel terugkerend ‘Thème Russe’, spelen de Matangi’s onder andere het ‘Scherzo’ van Borodin uit ‘Les Vendredis’ en Dmitri Schostakovich’s beroemde 8e strijkkwartet.

Het Matangi Quartet is al 20 jaar een graag geziene gast op Nederlandse en internationale podia. De vier leden Maria-Paula, Daniel, Karsten en Arno, laten zich niet in een hokje plaatsen en wagen zich aan diverse muziekstijlen; van klassiek tot dance en van jazz tot pop.

Cookie toestemming
Deze website maakt gebruik van cookies van derde partijen voor analyse van dataverkeer. Privacyverklaring.