Laurent Binet - in gesprek met Pierre Pascal Bruneau (Le Temps Retrouvé) WORDT VERPLAATST

Lezing | Amstelkerk

vr 11 dec
Agenda Laurent Binet
Amstelveld 10 Amsterdam Nieuw
Amstelkerk
Amstelveld 10
Amsterdam

Na het enorme succes van zijn eerste roman, HHhH, (Prix Goncourt du premier roman 2010, van de Nederlandse vertaling zijn meer dan 70.000 exemplaren verkocht) en het jubelende “La septième fonction du langage” (Prix Interallié 2015), keert Laurent Binet bij ons terug met Civilizations (“ Beschavingen”), bekroond met deGrand prix de l’Académie française. (NB het gesprek is in het Frans)

Na het enorme succes van zijn eerste roman, HHhH, (Prix Goncourt du premier roman 2010, van de Nederlandse vertaling zijn meer dan 70.000 exemplaren verkocht) en het jubelende “La septième fonction du langage” (Prix Interallié 2015), keert Laurent Binet bij ons terug met Civilizations (“ Beschavingen”), bekroond met deGrand prix de l’Académie française.

Stel dat de Inca’s zich hadden kunnen beschermen tegen de ziekten die door de Spaanse veroveraars werden overgebracht, of zelfs als wapen werden gebruikt? Stel dat de Inca’s paarden hadden gehad? Stel dat ze ijzer hadden kunnen maken, en zwaarden? Zouden ze dan het Westen hebben kunnen veroveren? Laurent Binet verbeeldt het zich voor ons: keizer Atahualpa, vertrekt per schip met tweehonderd soldaten voor de “nieuwe wereld”, om zijn broer Huascar te ontvluchten die hem zijn macht wil afnemen. Politieke intelligentie, Machiavellistisch maar bezorgd over het welzijn van de volkeren, verplettert Atahualpa zijn vijanden en consolideert hij zijn macht door middel van slimme allianties, huwelijken en verbonden. Hij slaagt er in heerser over de Westerse wereld te worden.

De boeken van Laurent Binet zijn tijdens deze avond te koop en u kunt na afloop uw aankoop door Laurent Binet laten signeren.

Dit evenement wordt georganiseerd met steun van het Institut Français des Pays-Bas, BNP Paribas, KZ529BV, giften van “Les Amis de l’Échappée Belle”, en in samenwerking met de Franse boekhandel Le Temps Retrouvé.

Cookie toestemming
Deze website maakt gebruik van cookies van derde partijen voor analyse van dataverkeer. Privacyverklaring.