Altijd zal ik van je houden - Hommage aan Toon Hermans

Theater | 't Zonnehuis

wo 25 nov
altijd-zal-ik-van-je-houden-hommage-aan-toon-hermans.jpg
Zonnehuis Gebouw
't Zonnehuis
Zonneplein 30
Amsterdam

Op 22 april 2000, precies twintig jaar geleden, overleed één van Nederlands grootste theaterpersoonlijkheden: Toon Hermans. Speciaal voor zijn vader heeft dichter en zanger Maurice Hermans de muzikale voorstelling Altijd zal ik van je houden geschreven, een hele bijzondere en persoonlijk hommage. Deze voorstelling is verplaatst naar 25 november 2020. Reeds gekochte kaarten blijven geldig.

Samen met zangeressen Sanne Gloria Verboom, Wendy Hoogendijk en de Limburgse bariton/zanger Math Dirks, clown Hans Veen en een live-combo onder leiding van Harrie Herfst jr. trakteert Maurice op een heerlijke avond vol liedjes, verhalen en anekdotes. De regie is in handen van Jerry Rijstenbil.

Met Altijd zal ik van je houden geeft Maurice een blik achter de schermen van zijn vaders Onemanshows en bonte leven. Natuurlijk komen er vele hits voorbij, maar ook is er ruimte voor minder bekende of zelfs nooit eerder uitgebrachte pareltjes uit Toons rijke repertoire.

“We maken er een geweldig groot feest van!”, aldus Maurice Hermans.

Met deze voorstelling vertelt Maurice zijn verhaal van een liedjesman, die lief en leed in prachtige nummers kon verwoorden. Het ware verhaal achter de coulissen, met de bekende hits en nooit uitgebrachte juweeltjes. Zo mooi, maar ook zo onwerkelijk. Maurice zegt: “Hij schreef zijn verdriet van zich af met prachtige teksten en soms kwam de clown in zijn schrijven ook weer naar boven”.

Het publiek mag zich voorbereiden op een avond vol prachtige Toon-herinneringen.  

Maurice raakte voor het eerst in aanraking met het theater toen hij zijn vader vergezelde op een korte tournee door Canada. Hier besloot hij in dit vak zijn geluk te vinden. Vanaf dat moment bleef hij Toon vergezellen in het theater. In 1974 maakte hij zijn debuut bij Toon op het toneel met de beroemd geworden scène met de rode doos en de Noormannenhelm.  

Cookie toestemming
Deze website maakt gebruik van cookies van derde partijen voor analyse van dataverkeer. Privacyverklaring.